Χαλβάς με καρύδα



χαλβάς φούρνου

πι

αραλαγή του χαλβά αρκετά πρωτότυπη. Για όσους τους αρέσουν τα γευστικά ταξίδια.

Βράζουμε το σιρόπι για 8-10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιρόπι, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το φιστίκι και το μπέϊκιν πάουντερ. Ρίχνομαι μέσα μέσα στο μείγμα το γάλα καρύδας, το ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε καλά και βάζαμε σε μια φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 40 λεπτά
το αφήνουμε να κρυώσει. αν και είναι έτοιμο για κατανάλωση είναι πολύ καλύτερο να το αφήσετε 24 ώρες να σταθεί στο ψυγείο
το σερβίρουμε με χοντροκομμένα κομμένα φιστίκια Αιγίνης

70 γρ. αλεύρι
100 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. φιστίκι Αίγινης
250 γρ. γάλα καρύδας
125 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.τ.γ. καλά γεμάτο μπέϊκιν πάουντερ

για το σιρόπι
100 γρ. ζάχαρη
100 ml νερό
χυμό από ένα λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα

Η αξιολόγησή σας: None Αξιολόγηση: 4 (4 ψήφοι)
 0