Ρυζόγαλο



της γιαγιάς

r.gif

υζόγαλο, ένα γλυκό που σίγουρα έχει περίοπτη θέση στις παιδικές μας μνήμες.
Ένα γλυκό που υπάρχει σε όλο τον κόσμο απ τα βάθη της Ασίας μέχρι τις ηλιόλουστες ακτές τις Καραϊβικής.

Bράζουμε το ρύζι με το νερό μέχρι να μισοβράσει.
Ρίχνουμε το γάλα, κρατάμε λίγο σε ένα ποτήρι, και το ξυλάκι της βανίλιας στο ρύζι και το ανακατεύουμε . Βράζουμε σε σιγανή φωτιά και όταν χυλώσει προσθέτουμε την ζάχαρη.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το κρύο γάλα που έχουμε κρατήσει.
Χτυπάμε τους κρόκους και προσθέτουμε το κορν φλάουερ με το γάλα λίγο λίγο χτυπώντας συνέχεια.
Ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα στο ρυζόγαλο, το ανακατεύουμε να πάρει μερικές βράσεις και το αποσύρουμε απ την φωτιά
Σερβίρουμε σε μπολ και το πασπαλίζουμε με κανέλα. αφήνουμε 2-3 ώρες να κρυώσει εκτός ψυγείου και μετά αν δεν το καταναλώσουμε το βάζουμε στο ψυγείο.

1 λίτρο γάλα πλήρες
1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
2 κρόκοι αυγών
1/2 κούπα (120γρ.) ζάχαρη
2 κ. τ.σ. κορν φλάουρ
2 φλιτζάνια (500ml) νερό
ένα ξυλάκι βανίλιας
Κανέλα

Η αξιολόγησή σας: None Αξιολόγηση: 5 (4 ψήφοι)
 0