Γαλατοκολοκυθόπιτα



γαλατόπιτα με κολοκύθα

our_recipe.jpg

γάμα

λυκό που με διάφορες παραλλαγές συναντάται σε όλη την Ευρώπη. Δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια κρέμα με αλεύρι, αυγά και βούτυρο, που ψήνεται στο φούρνο. Είναι ιδανικό για να δώσει κουράγιο μετά από μια δύσκολη μέρα.

Τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη. Την αφήνουμε να στραγγίξει σε σουρωτήρι όλο το βράδυ ή την στραγγίζουμε παίρνοντας λίγο-λίγο στην χούφτα μας και στρίβοντάς την.
Την βάζουμε σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και την ψήνουμε για περίπου 30' ή ώσπου να φύγουν τα υγρά της.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα υλικά μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 °C.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα και ψήνουμε το γλυκό στο φούρνο για 1 ώρα.

Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

2 αυγά μεσαίου μεγέθους
40 γρ. ζάχαρη άχνη
½ ξυλάκι βανίλια
50 γρ. βούτυρο Αγελάδας, λιωμένο ή μαλακωμένο. Μπορεί να αντικατασταθεί με φυτικό βούτυρο, αλλά αξίζει να γίνει με βούτυρο αγελάδας.
85 γρ. αλεύρι
300 γρ. γάλα πλήρες
200 γρ. κολοκύθα τριμμένο και βρασμένο (στεγνωμένο)

Η αξιολόγησή σας: None Αξιολόγηση: 4.4 (7 ψήφοι)
 1